cmclogo-blauw
CERTIFIED
MANAGEMENT CONSULTANT
logo ooa

Lid van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs

Partner van Netwerk & Co, experts in netwerkend werken

AYIT Consultancy
Stationsstraat 32
5038 ED Tilburg
013-4678406
info@ayit.nl
V-card

Netwerkend werken

Bij het oplossen van complexe, maatschappelijke problemen is samenwerking tussen overheid en maatschappelijke actoren noodzakelijk. Géén van de betrokken partijen is zelfstandig in staat om zulke problemen op te lossen, zelfs niet met een grote zak met geld.

Samenwerken in een netwerk van gelijkwaardige partijen gaat echter niet vanzelf. Het vraagt inzicht in groepsprocessen en methoden om deze te vitaliseren. Gelukkig hoeven we dat niet allemaal zelf te bedenken. In het proefschrift “Netwerken als Levend Weefsel” (2001) liet mijn collega Eelke Wielinga zien dat netwerken van mensen begrepen kunnen worden als levende organismen. De theorie kreeg handen en voeten in onderzoek naar netwerken in de Veehouderij. Daaruit ontstonden diverse gereedschappen voor de analyse en het verbeteren van het functioneren van netwerken.

In de coöperatie Netwerk&Co werkt Tony Weggemans met een aantal andere adviseurs samen om deze gereedschappen toe te passen en verder te ontwikkelen. Bij de provincie Zuid-Holland zijn in de afgelopen jaren op meerdere afdelingen medewerkers getraind in de methodiek en begint het zijn vruchten af te werpen.

Vanuit Netwerk&Co worden regelmatig de volgende activiteiten aangeboden:

  • Workshops van een halve dag om met de methodiek van netwerkend werken kennis te maken
  • 3 daagse training “Netwerkend werken in de praktijk”, waarin je leert hoe je jouw netwerk van mensen en instituties mobiliseert voor een initiatief waarmee je je verbonden voelt.
  • Optreden als sparring partner voor mensen die verantwoordelijk zijn voor beleidsprocessen.
  • Faciliteren van bijeenkomsten van netwerkgroepen.

Kijk op de website van Netwerk&Co of bel ons voor meer info.